Se poate face publicitate online gratuită?

publicitate gratuita
ianuarie 29, 2020 0 Comments

Cei mai mulți deținători de website-uri s-au întrebat la un moment dat dacă nu cumva există o modalitate online de a-și promova gratuit serviciile sau produsele. Răspunsul este unul afirmativ, se poate face publicitate online gratuită, dar calea nu este una tocmai directă, de la A la B, ci oarecum va trebui să treacă printr-un fel de graniță, iar acea graniță constă în conținut. Cu alte cuvinte, dacă publicăm pe website conținut care să atragă un număr cât mai mare de vizitatori, la un moment dat, website-ul va fi foarte promovat, fără să cheltuiți nimic.

Conținutul pe care îl publicați pe website, adică articole de blog, fotografii, video și audio – toate aceste forme de conținut determină dacă utilizatorii vă vor găsi site-ul, dacă vor interacționa cu acesta și dacă vor reveni din nou pentru a vă explora și mai mult produsele sau serviciile pe care le oferiți. Din nou, calitatea conținutului este esențială pentru rezultate favorabile ale motorului de căutare. De la descrieri de produse și servicii până la paginile cu informații despre companie și până la videoclipuri informaționale, cărți electronice utile și postări de blog, toate aceste forme de conținut pot aduce rezultate minunate. Dar calitatea conținutului este crucială, iar prin calitate trebuie să înțelegem conținut original, informativ și educațional, corect și precis, onest și direct.

Conținutul web de calitate vă sporește autoritatea în domeniul în care operați și nu se poate sublinia suficient de mult cât de puternic este. Gândiți-vă că acum, mai mult ca niciodată, concurența este acerbă, iar consumatorii sunt informați din toate părțile. Dintre toate informațiile, doar cele de calitate îi vor determina să se implice în descoperirea unui brand. Prin urmare, trebuie să vă cunoașteți și să vă înțelegeți publicul-țintă și să îi oferiți ceea ce își dorește. Răspundeți la toate întrebările, abordați provocările utilizatorilor, oferiți soluții. Doar așa, veți stimula traficul, distribuirea socială promptă, veți spori implicarea și veți crește conversiile și vânzările.

Vorbind despre vânzări – consolidarea încrederii este un pas esențial în procesul de cumpărare. Conținutul excelent vă poate ajuta să îndepliniți nevoile publicului-țintă și să îi oferiți informațiile de care are nevoie pentru a efectua o achiziție. Recenziile sunt deosebit de utile în această privință, majoritatea consumatorilor, aproximativ 77%, citind recenzii online pentru a-și ușura luarea deciziilor.

În cele din urmă, un conținut de bună calitate va fi distribuit masiv, și aici ajungem deja la publicitate gratuită. Atunci când oamenii vă distribuie conținutul prin intermediul rețelelor de socializare și ale altor platforme, vă ajută practic să vă extindeți raza de acțiune și să vă sporiți oportunitățile de a atrage și mai mulți clienți. De asemenea, această formă gratuită de publicitate duce la creșterea vizibilității online, ceea ce înseamnă enorm în peisajul atât de orientat spre motoarele de căutare. Ce fel de conținut este demn de distribuit? Conținutul informativ, care ajută și care îndeamnă la implicare. Creat perfect, conținutul amuzant și controversat este adesea distribuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *