Înscriere site în Google Search Console

inscriere site in google
ianuarie 30, 2020 0 Comments

Google Search Console, cunoscută în trecut ca Google Webmaster Tools, este o platformă gratuită pentru oricine deține un website și dorește să monitorizeze modalitatea în care Google le observă site-ul cu scopul de a-și monitoriza prezența organică. Asta poate include vizualizarea performanței site-ului pe mobil, a interogărilor, a paginilor cu cel mai mare trafic și așa mai departe. Cu alte cuvinte, dacă doriți să vă examinați site-ul la nivel macro și micro, să vedeți ce impact a avut o postare de acum o săptămână sau ce s-a întâmplat cu o postare care a adus mulți vizitatori dar apoi a rămas nemișcată, atunci Google Search Console vă ajută să obțineți un inventar amănunțit al site-ului pe care îl dețineți.

Potrivit Google, indiferent dacă dețineți o afacere în mediul online, dacă sunteți specialist SEO, dacă lucrați în domeniul marketingului, dacă sunteți webmaster, dezvoltator web sau  creator de aplicații, Google Search Console este un instrument foarte util. Pentru înscrierea site-ului în Google Search Console, vor necesari efectuarea mai multor pași

  1. Conectați-vă la contul personal Google. Asigurați-vă că utilizați contul de afaceri (nu personal) dacă dețineți un site web de afaceri.
  2. Accesați Instrumentele Google Webmaster.
  3. Faceți clic pe „Adăugați o proprietate”.
  4. Alegeți „Website” din meniul derulant și introduceți adresa URL a site-ului pe care îl dețineți. Asigurați-vă că utilizați adresa URL exactă care apare în bara browserului.
  5. Dați click pe „Continuați”.
  6. Alegeți o modalitate de a verifica dacă dețineți site-ul web (încărcare de fișiere HTML, furnizor de nume de domeniu, etichetă HTML, cod de urmărire GA sau GTM).
  7. Google începe să urmărească datele pentru site-ul pe care îl dețineți imediat ce îl adăugați în Google Search Console – chiar înainte de a verifica dacă sunteți proprietarul site-ului.

Verificarea site-ului în Google Search Console

Deoarece Google Search Console vă oferă acces la informații confidențiale despre performanța unui site sau a unei aplicații (plus informații asupra modului în care Google citește acel site sau aplicație), trebuie să verificați mai întâi că dețineți site-ul sau aplicația respectivă. Verificarea oferă unui utilizator specific controlul asupra unei proprietăți specifice. Trebuie să aveți cel puțin un proprietar verificat pentru fiecare proprietate înscrisă în Google Search Console.

De asemenea, rețineți că verificarea proprietății nu afectează PageRank sau performanța acesteia în clasamentul Google. Desigur, cu cât aveți mai multe informații, cu atât este mai ușor să obțineți un rank mai mare, dar adăugând un site în Google Search Console nu îl va ajuta să urce în clasamentul Google. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *